j

Gepubliceerd

24 januari 2019

Auteur

Daan Pruijssers

Tegenwoordig is het niet meer de vraag of uw kantoor software nodig heeft, eerder welke software? Gezien het grootschalige aanbod van software voor de advocatuur, is het soms lastig te bepalen wat aansluit bij uw behoeften. Het kiezen van het juiste systeem kan een essentiële rol spelen in het succes van uw kantoor. In dit artikel wordt uitgelicht wat de voordelen en nadelen zijn van een totaaloplossing of een best-of-breed aanpak.

Totaaloplossing voor de advocatuur

Dit is misschien de beste keuze voor solo-advocaten of kantoren met zeer specifieke behoeften, echter zullen veel advocatenkantoren gaandeweg ervaren dat er veel beperkingen zijn aan een totaaloplossing. Alhoewel het alle functiontionaliteiten in huis heeft, betekent dit niet dat alle functionaliteiten optimaal presteren.

Omdat er één leverancier betrokken is in het proces, wordt het contact eenvoudiger tijdens en na de implementatie. Echter, een iets grotere initiële investering kan later grote voordelen opleveren. Met name best-of-breed software in combinatie met bestaande systemen, kan een managementoplossing op maat creëren voor uw advocatenkantoor.

Als u veel tijd buiten kantoor doorbrengt en vaak op afstand werkt, kan dat bij sommige systemen wat frustratie opleveren. Sommige softwaresystemen hebben beperkte functionaliteiten voor het werken op afstand of bieden deze functie  aan tegen een meerprijs.

Best-of-breed

Momenteel is er een enorm aanbod van software-oplossingen beschikbaar. Saas-oplossingen worden “best of breed” genoemd en zijn gericht op één deelgebied van je bedrijfsproces. Ze zijn op hun deelgebied vaak superieur aan ERP-oplossingen en worden daarom ook wel “best of feature” genoemd.  Doorgaans sluit deze software naadloos aan op bestaande systemen, wat voor een vrij eenvoudige implementatie zorgt.

Alhoewel advocaten veelal denken dat deze IT-aanpak alleen is weggelegd voor de grotere kantoren, is het zeker haalbaar op operationeel en financieel gebied voor kleinere kantoren. Als u rekening houdt met de kosten en tijd die nodig zijn voor maatwerk, integraties en ondersteuning, is dit de meest kosteneffectieve keuze. Alles-in-één oplossingen lijken op het eerste oog erg voordelig, echter blijkt later dat er nog additionele kosten opduiken voor implementaties, extra functionaliteiten en dergelijke.

In tegenstelling tot alles-in-één oplossingen gebaseerd op Windows, zijn best-of-breed systemen meestal gebaseerd in de cloud. In een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door mobiele apparaten, kan dat van onschatbare waarde zijn. Door flexibiliteit met betrekking tot maatwerk, kan de best-of-breed oplossing worden ingesteld om rekening te houden met verschillende typen apparaten en platforms. Zodoende zijn alle functionaliteiten beschikbaar die ook beschikbaar zouden zijn achter op uw kantoor.

Het hebben van de software in de cloud betekent ook een ingebouwde beveiliging. Dit is gelijk een van de belangrijkste nadelen van alles-in-één: de kosten als het gaat om de continuïteit en voorzorgsmaatregelen. Wat kan betekenen dat veel bedrijven ervoor kiezen om geen adequate voorzorgsmaatregelen te nemen. Bovendien, voldoen de meeste best-of-breed door hun flexibele aard eerder aan veranderende wetgevingen zoals AVG en KEI.

Alhoewel totaaloplossingen bedoeld zijn als een one-stop-shop voor alle technologische behoeften van de advocaat, missen de functionaliteiten vaak diepte en specialisatie. Best-of-breed oplossingen zijn daarentegen veel en zijn in staat ieder bedrijfsproces optimaal in te vullen. Het is een oplossing die nu en in de toekomst zorgt voor zekerheid en flexibiliteit, ook voor kleinere kantoren.

 

Waar staat LegalLaunch?

LegalLaunch heeft de beste software uit de advocatuur geselecteerd om onderdeel uit te maken van dit platform, geheel volgens de best of breed filosofie. Dit maakt het een uiterst gespecialiseerd systeem met krachtige en bewezen software. LegalLaunch is een nieuwe speler, maar heeft bewezen en ervaren partners zoals Legalsense, TIQ en Phylax. Zodoende vormt LegalLaunch een gedegen technologische oplossing voor het moderne advocatenkantoor. Heeft dat uw interesse gewekt? Boek een vrijblijvende afpraak in met één van onze consultants.

 

 

TIQ Time

Dit artikel gepubliceerd in samenwerking met TIQ Time. De beste oplossing voor de urenregistratie van advocaten.

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. We maken graag een afspraak om u er meer over te vertellen.